Profilbild
2009-10-06

Piggorna och suggorna bor grannar i sommarlandet. Lena Landströms första kapitelbok med geniala bilder av Olof Landström tar oss med dit. För nu när sommaren har blivit höst vill vi gärna minnas bryggliv, skogsutflykter och kalas – allt det underbara som hör till vår nordiska sommar. Piggor och suggor är den perfekta högläsningsboken för hela familjen med barn från 4–5 år och uppåt, som gjord för mörka höstkvällar då vi vill behålla sommarkänslan.

Piggebo och Suggebo är en värld i miniatyr. Piggan är full av energi och vill göra allt genast. Suggfamiljen är mer eftertänksam och filosofisk. Det blir många krockar som livar upp vardagen. För småsuggorna Sam, Sum och Sim är skogen ett stort äventyr med murstigar och sneglor. Gladlöss, hoppor och buggar är andra invånare, alla med sina speciella egenheter. Till utseendet är piggorna lite lika nyckelpigor och suggorna liknar gråsuggor …

“Gomorron, gomorron!” ropade Piggan. “Vilket hääärligt väder vi har i dag! Piggebror har slagit allt gräset! Nu är det bara att hämta räfsorna och börja räfsa!”

“Vi ska just äta frukost”, sa Suggpappa.

Suggorna undrar varför de måste räfsa just nu. De vill mycket hellre sitta kvar vid frukostbordet och prata – om rymden till exempel.

/Susanna Hellsing