Profilbild
2009-10-01

Det här är så bra med att skriva – man kan läsa en bok som är skitbra och så vill man inte riktigt, eller kan inte riktigt, släppa den. Så man låter sig bli väldigt inspirerad. Man snor helt enkelt, som kan kanske också kan kalla det. Inte rakt av, men stämning, känslor, ja, lite allt möjligt, av allt det där som man älskar i favvoboken.

Det var så kul när Johanna K (i bokhora) efter att ha läst “Tänk om…” utbrast “det känns rätt mycket Lee Fiora!” för det var ju heeelt rätt. Jag älskar “Prep / I en klass för sig” av Curtis Sittenfeld. Och i min egenskap av maktinnehavare på skolan, alltså lärare, har jag sett till att mina elever måste läsa den. Och jag gillar den mer och mer för varje gång jag undervisar om den! Är det någon här som vill diskutera Lee och Cross så är jag alltid på!

Inte konstigt då att Agnes blev lite som Lee… Inga jämförelser i övrigt med Sittenfeld, men Johanna K hade ju verkligen helt rätt. (Hon gillar för övrigt också Lee så jag tror inte hon misstyckte.)

Dagens boktips alltså: Sittenfeld! Och sen kan ni läsa om Agnes och se ifall ni håller med.

/Johanna Lindbäck
http://www.rabensjogren.se/rabenochsjogrenbloggen