Profilbild
2009-10-19

Nu är vi tillbaka på Riddarholmen efter fyra dagar i Frankfurt, varav tre på mässan. Vi hade som bekant en ny, färgglad monter i år. Den gick under epitetet The Candy Store och syntes bra i det sobra moterlandskapet. Som alltid var det intensiva dagar fullproppade med halvtimmesmöten med utländska förläggare och agenter. Mässan kändes väldigt lugn, antalet utställare var lite färre än vanligt och förlagen hade minskat sin representation. På barn- och ungdomssidan presenterades inte särskilt många nyheter, mycket hade vi sett redan i Bologna i våras, men det fanns en del projekt som ska bli spännande att läsa när de landar i inkorgen. Av influensarädslan märktes inte mycket, mer än handspriten på toaletterna. Det var lika många kindpussar som vanligt!

Kvällarna i Frankfurt spenderas oftast först på restaurang, sen i baren på Frankfurter Hof (som Park ungefär, för er som varit i Göteborg). Och alla är verkligen där. I torsdags kväll var det extra kändistätt: Herta Müller, Henry Kissinger och doktor Ruth. Dessutom en massa förläggare och agenter som trängs och försöker armbåga sig fram. Roligt – och samtidigt är man ganska glad att det bara är bokmässa i Frankfurt en gång om året.

/Cecilia Nilson