Jag var en självupptagen idiot. Det måste ha varit så, för annars hade jag inte fräst åt David i telefonen och skällt på honom för att han inte tyckte som jag. Jag var kring 30 år och allmänt uppblåst över mina framgångar inom journalistiken.
David och jag hade känt varandra sedan vi var tonåringar; vi hade druckit, dansat och gråtit tillsammans. Och då, när vi hade umgåtts så intensivt att vi var trötta på varandra, blev vi osams om något som inte spelade någon roll.

Han ringde mig en gång några veckor efter vårt gräl. Jag var artig, men ringde inte tillbaka.

Det gick inte en vecka utan att jag tänkte på honom. I början med irritation, men sedan, allteftersom åren gick, med allt större saknad.
Vad var det egentligen vi hade grälat om? Vad var det som jag tyckte var så viktigt att jag inte kunde gå vidare?

Jag kom till en punkt när jag bestämde mig för att oavsett hans del i vårt gräl, så var det dags för mig att be om ursäkt. Jag skämdes så över att jag betett mig så omoget, bara att tänka på det fick mig att avsky mig själv. Därför sköt jag upp telefonsamtalet länge. Onödigt länge.

Jag ringde. Han blev förvånad och sedan glad. Vi kom överens att ses och över en kopp te bad jag om ursäkt för vad jag hade sagt. Nu träffas vi regelbundet och om det är något mått på hur vi återfunnit varandra, så var han en av de första som fick läsa en tidig version av Ensamhetens broar. Jag ville verkligen att han skulle läsa den, för den utspelade sig i en tid när vi var vänner. På det sättet kan man säga att Ensamhetens broar förde oss samman igen.

Nu vill jag göra samma sak för dig. Några av er har redan börjat fundera på era texter, men ni som inte har gjort det – här är instruktionerna i repris.

Regler:
Skriv minst 25 och mest 2000 tecken från och med nu och fram till söndag den 18:e oktober. Texten kan du lägga i någon av kommentarerna här på bloggen.

För att jag ska förstå att du vill vara med och tävla börjar du din kommentar med “Jag vill få två ex av Ensamhetens broar.”

Sedan skriver du om en vänskap som du förlorat och varför du saknar den.

Jag kommer välja ut de texter som jag gillar och lotta ut två böcker bland dem. Sedan skickar jag två böcker till vinnaren och jag kommer också att skriva ett följebrev till den boken som du, om du vill, kan skicka till din förlorade vän.

/Augustin
(PS. David är inte personens riktiga namn.)