Profilbild
2009-09-19

Det blev en oerhört intensiv vecka. Skönt att det är lördag, och strax kantarelldags i skogen. Förberedelserna för bokmässan nästa vecka är i full gång. Vi fick klart med nya lokaler som vi ska flytta till senare i höst. Under veckan har vi beslutat om inte mindre än 4 nya titlar som ska komma om ett år och framåt. Två är danska författare som vi givit ut en rad böcker av tidigare: Ida Jessen och Pia Juul. Ida Jessens Børene ligger just nu etta på försäljningslistan i Danmark, och ni som läst hennes ABC eller Det första jag tänker på vet att hon är otrolig på att skapa spännande berättelser av vardagliga relationer. Pia Juuls roman Mordet på Halland liknar ingen annan deckare, och en recensent skrev att den för alltid drog proppen ur genren. Vi får se vad ni tycker nästa höst. Jag är innerligt förtjust i Pias böcker, oavsett om det är lyrik, noveller eller romaner. Båda författarna översätts av svenska författarkollegor; Ninni Holmqvist översätter Jessen, och Marie Norin Pia Juul. De två andra titlarna är förhandlingarna inte klara kring, så jag väntar med att berätta vilka de är.

Dagens bok bland dem jag har förlagt:
Resan till Kautokeino av Ann-Marie Ljungberg
Enastående debutroman från förra decenniet.

Skön helg!