Hemma från bokmässan och det var ett alldeles galet roligt dygn. Och efter att ha haft på mig kostym nästan rekordlänge känns det nu som en stor befrielse att vara nerkrupen i sängen med mysbyxor på!

Var ju förkyld när jag åkte ner, men bestämde mig för att kurera med lite whiskey framåt kvällen. Och det fungerade – jag tror jag chockade bort sjukan.

Här, en bild på Denise Rudberg och Kjell Eriksson, som jag träffade på Sigge Eklunds balkong – Sigge och hans fru Malin hyr varje år en svit där de har mässans roligaste fest. Och jag är jätteglad att jag var i Göteborg just den natten!

Själva mässan var alldeles galet fullproppad och jag är väldigt glad att jag inte längre har anlag för panikångest, för då hade mitt huvud förmodligen brunnit upp. Det känns som det var mer besökare än någonsin.
De flesta av mina framträdanden kändes riktigt bra. Och det är enormt kul att träffa läsare, och inspirerande att böcker kan skapa en sån folkfest som mässan faktiskt är. Extra kul att träffa bokcirklar-bekantingarna Lotta Th och Annika K!

Ovan: Linda Skugges förlag Vulkan gav mig några presenter, bland annat en voodoodocka som föreställer och är skapad av Kristina Lugn – man använder den för att få lite av Kristinas inspiration och ork att prata länge. Och halssmycket bredvid är i själva verket ett utfällbart USB-minne till datorn – där alla Unni Drougges böcker finns. Så otroligt smart och rolig idé.

Några av mina inköp från mässan. Roligt att köpa, tungt att släpa hem…

Till sist måste jag berätta om hur det blev meta-varning på hela min verklighet därnere. Bilden nedan är utsikten från mitt hotellrum i Gothia Towers.

Det var riktigt deprimerande väder ute. Det slog mig att jag var på bokmässa i ett regnigt Göteborg – precis som Jessica i prologen på Halva liv. Och att jag bodde på samma hotell som hon gör…

För er som missat det kan man alltså tjyvläsa just prologen och de första kapitlen ur boken på nätet – kolla här!