Kan man tävla i litteratur?
Kanske?
Piratförlaget så klart, vilka annars ;-) utlyser en tävling där vinnaren blir utgiven på förlaget. Känns rätt mycket som Idol? Skivkontrakt eller bokkontrakt till vinnaren.
Och precis som i Idol så faller lite av glansen även på nummer två eller tre.
Självklart går det att jämföra litteratur. Någons slags skillnad på kvalitet finns det ju så klart. Sen blir det ju alltid någons åsikt om den där kvaliteten, någons personliga smak eller förlagets smak eller inriktning.
Men så är det ju egentligen redan när man skickar in sitt manus. Någon tittar på det och sorterar in eller bort, fler läser och sorterar efter smak och tycke. Så vad är skillnaden? Hmm …
Lektören kanske har en dålig dag? Eller en annan smak än du. Gillar inte att du skriver dom istället för de … både tävling och lotteri i ett :-D
Jag har också tävlat i litteratur. På uppmaning av en av mina skrivarkamrater i vårt lilla skrivkurs-gäng, lämnade vi alla in var sin novell till Ballografpriset. 2004 var det och jag vann!!
Om det var rättvist eller inte, vet jag inte. Men jag blev i alla fall väldigt glad och uppmuntrad. Om någon av er vill läsa den så finns den länkad på min hemsida. ;-)
Uppdaterade förresten min hemsida igen igår. Är ett riktigt blåbär på Dreamweaver än så länge, men det tar sig. Misslyckades bara med ett dokument som jag inte fixade att länka in. Får klura på det under dagen.
Tävlingen på Piratförlaget är i alla fall klar. Men på sajten Kapitel 1 kan vi alla lägga ut våra alster och få domen från läsarna. Men vänta nu? Är det här inte ett slags självspelande piano? Piratgförlaget behöver inte ens ha en lektör som sorterar. Här gör vi själva jobbet och läsarna gör sen marknadsundersökningen och populärast blir publicerad.
Den e smart ;-D Garanterad försäljning eller? Pust!
Nog funderat. Jag har ett manus att skriva, vänner att träffa, en familj att sköta och ett ex som bråkade sig igenom hela gårdagen och in på natten. Underhållning saknas inte ;-D
Fånga dagen
Ingrid