Så var det sista augusti och dags för mig att checka ut. När jag skrev mitt första inlägg för en månad sedan loggades jag ut innan jag hade hunnit skicka iväg det, så jag fick skriva om alltihop. Det är symtomatiskt. Jag hinner ofta inte ens checka in, här i livet, innan det är för sent. Eller: det är så jag lever. Och vill leva. I vissa avseenden väldigt långsamt. Och långsammare ska det, i de där vissa avseendena, bli. Jag älskar obrutna timmar, ju fler på rad desto bättre. Jag sätter mig aldrig framför datorn för att skriva något av vikt om jag inte har minst två ostörda timmar framför mig. Helst fyra. Eller sex. Det har varit jättekul att gästblogga här och att stifta närmare bekantskap med några av er – om det bara inte varit för själva bloggandet. Att det bär den där SNABBHETEN i sig. Och det där ÅTERKOMMANDE som ska göras. Att det är det som är grejen. Jag är inte kompatibel med det. Jag vill ha tomma timmar. Många obrutna dagar på rad, helst utan ett enda måste, även om det sällan blir så. Men det har varit kul att pröva. Att blogga, alltså. Nu ska jag återgå till cybertystnaden. Kolla mailen då och då. Svara i mobilen om jag inte har händerna eller huvudet fullt med annat. Inte mer än så, det räcker och blir över.

För det är ju hösttermin nu, ja. Idag träffade jag förlaget och smidde fru Freud-planer framåt i tiden. Jag är inte färdig med henne än. Och så ska jag läsa. Jag är den enda jag känner som läser doktorsavhandlingar för nöjes skull. C och jag ligger bredvid varandra i sängen och hon läser deckare och jag läser avhandlingar. Nu ska jag dyka ner i Heterosexualitetens historia av Pia Laskar. Tidigare i somras läste jag När lesbiska blev kvinnor – när kvinnor blev lesbiska av Hanna Hallgren. Min favorit heter Begär och etik – om kön och kärlek i den fallocentriska ordningen, av Jurgen Reeder. Att jag gillar den så mycket är för att den är den första bok som satte ord på en massa saker som jag INTE är/begär. Men tack för orden! Det är fler än jag som har sett strukturen, alltså!

Och så ska jag ta mig tid och samla ihop lapparna med skönlitterärt som ligger utspridda lite överallt nu, lapparna med namnen på böckerna som jag inte skulle glömma att jag ville läsa. Och så ska jag, som sagt, formulera innehållet i nästa eller nästnästa sommars skrivarkurser, och göra ett större journalistjobb i september/oktober. Och sen ska jag skriva igen, eget, om det mognat färdigt då, det jag går och bär på.

Tack för mig!