Nu har jag sponsrat en konkurrent ;-D
Fast jag håller med Håkan Nesser om att det inte heter så. Det heter kollega.
Eller?
Är bokmarknaden begränsad? Konkurrerar vi om ett begränsat utrymme? Kanske? Fast någonstans så känner jag att det ständigt finns utrymme för utveckling och att marknaden breddar sig, förändras. Böcker har ju med pocketboomen blivit något som alla slukar, på flyget, på semestern, tåget, hotellrummet …
Det är inte längre så fisförnämnt, så ”litterärt”. Och det tror jag är bra.
Men visst kan jag känna en viss matthet när jag kikar in på Adlibris topplistor och konstaterar att Läckbergs nya redan ligger högt upp. Och då kommer den inte förren i mitten av september! Snacka om att man seglar i ett bakvatten :-/
Men återigen, allt tar tid. Och Läckberg och alla andra som säljer som smör banar ju faktiskt väg för oss andra. En sån sak bara som att fransmännen har fått upp ögonen för svenska författare! Helt otroligt.
Så nu har jag sponsrat en kollega. Mari Jungstedt. Hennes nya har ju fått bra betyg så jag ska läsa med nöje. Hon är ju en rasande duktig dam, bara att erkänna. Läs och lär, typ :-D
Under tiden fortsätter jag i mitt eget spår. Så får vi se vad det blir av det?
Fyra sålda på Bokia Järntorget i alla fall! ;-D
Allt gott från skivarlyan
Ingrid