Kulturkalasdags!

Det som tidigare kallades Göteborgskalaset men numera heter Kulturkalaset brakade loss igår när Götheborg (båten alltså) fyrade av sina kanoner nere i hamnen.

Ett späckat program under några dagar. Många artister, massor av folk på gator och torg, massor av öl och vin …
Jag känner mig lite kluven till kalaset. När det begav sig var det en kopia av Vattenfestivalen i Stockholm, för i Göteborg frodas ett märkligt lillebrorskomplex gentemot huvudstaden. Jodå! Försök inte.

I huvudstaden gav man upp när ölen och småglinen visade sig vara en obra kombination. I Göteborg fortsatte man att köra på, trots att innerstaden under en vecka varje augusti förvandlades till ett gigantiskt öltält med rader av stinkande bajjamajjor.
Det klagades, det ojjades, man skällde på föräldrarna som inte såg efter sina barn och glömde att även dom ju var nere i ett öltält i en vecka.

Nu har fasaden putsats upp an aning. Annat namn, mer kultur och större bredd på kulturen. Även om det mesta är väldans ”folkligt”. Läs kommersiellt gångbart.
Självklart är det bra att man städat upp och försöker baxa festveckan från det fylleslag det har varit. Och att visa upp mer kultur behövs sannerligen i denna stad, som lite för ofta har en slagsida åt det jippobetonade. Lite mycket grönrosa kaniner ibland …
Men jag kommer inte riktigt över känslan att det är lite av kejsarens nya kläder?

Nog gnällt. I år ska jag själv vara en del av kalaset, närmare bestämt Ordkalaset som håller till på Stadsbiblioteket. Ordkalaset är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Berättarnät Väst, Kulturchock! Kabusa Böcker, Medieverkstäderna i Väst, Göteborgs Poesifestival, Textival, Stadsbiblioteket och Göteborgs kulturkalas.
Och imorgon klockan 17.00 ska jag stå på scenen och berätta om mig själv, om det nya livet som författare och kanske lite om boken.

Nu undrar jag faktiskt, vad skulle ni vilja att jag berättade om? Nu har ni på Bokcirklar en unik chans att påverka ;-D Vad vill man som läsare höra? Vad skulle helst vilja att jag berätta mer om? Ska en författare vara seriös? Eller får man skämta? Till och med vara rolig?

Kommer nån av er dessutom dit så säg gärna hej :-)

Mer kultur!
Ingrid