Hur går försäljningen? Hur går det med boken?
Dom jag möter i kvarteren i Linnéstaden frågar glatt. Från att ha gratulerat och frågat när boken kommer, är det klart snart, hur känns det, nervös? Så har frågorna nu nyfiket övergått till att cirkla runt hur det nu går för mitt epos.

Min mor frågar så klart oroligt hur mycket pengar jag tjänar, om jag tjänar några, eftersom hon vet vilken ekonomisk sits jag och ungarna har. Hon vill ju så väl, min mamma. Men hur jag än förklarar för henne jag jag inte vet och inte kommer att veta på ett tag, så har hon svårt att förstå det. Hennes vänner säger att författare får betalt per såld bok, vilket ju i sig är rätt. Men det ploppar ju inte in några tior i taget på ett konto …

Jag inser att det snart gått en månad sedan releasen av min första bok och sanningen att säga så har jag ingen aning om hur det går.
Recensioner har jag fått. Så långt, så gott. Biblioteken verkar ha köpt in och från Borås rapporteras här på bokcirklar att det finns intresse för den där.
I Bokia-affären vid Järntorget ser det ut som om den lilla högen av böcker i alla fall krympt. Och min kära väninna Gunilla i huvudstaden skickar små mms lite nu och då på bokhyllor hon sett både i Stockholm men även igår från Malmö.
I Malmö stod en ensam bok inklämd i en hylla, inga skyltar om nyhet eller annat. Fullständigt anonymt mobbad … Medan jag på söder i Stockholm låg i en prydlig hög bredvid Kepler!

Ja å så har ju Tyskland köpt rättigheterna!! Helt obegripligt kul. Synd bara att processen tar sin lilla tid. Man översätter ju inte en bok på en kafferast.
Ja, inte om man inte heter Bonniers så klart … ;-D 100 sidor var till ett gäng översättare? Hmm… känns så där eller?

I media känns det ofta som om författare blir berömda och framgångsrika över en natt. Kepler är ju bara ett exempel. Men – allt tar nog för det mesta lite mera tid. För Camilla Läckberg tog det faktiskt tre år från första boken till topplistorna. Nåt man gärna glömmer.

Vän som bott i Frankrike rätt länge sa att där frågar man inte hur mycket boken sålt eller hur mycket pengar man tjänat, när någon säger att dom är författare.
Där frågar dom istället artigt om man blivit publicerad ännu ;-D

Solen skiner idag. Midnattsloppet ikväll. Jag ska stå vid sidan och hejja!
Ingrid