Jag heter Mats Strandberg och kommer att vara gästbloggare här på bokcirklar.se under september. Tänkte börja med att skriva en presentation av mig själv, så ni vet vem ni har att göra med…

Jag fyller 33 i oktober och bor på Södermalm i Stockholm. Jag skriver krönikor i Aftonbladet Söndag, och så skriver jag böcker. Två romaner utgivna hittills, ”Jaktsäsong” och ”Bekantas bekanta”, och den 9 september släpps min nya, ”Halva liv”. Det är ett genrebyte för mig, en mycket mörkare historia med släkthemligheter och rejäla stänk av thriller på sina ställen. ”Halva liv” kan ni tjyvkika på HÄR.


Det här är enormt nervösa dagar för mig. Boken är klar sedan länge och nu kan jag inte längre påverka vad som händer med min bebis där ute i världen. Jag har arbetat med den i två år och det är nu det kommer att visa sig om det var mödan värt… För jo, jag är stolt över den, mer stolt än över något annat jag gjort, och det kanske borde räcka. Istället känns det som att insatsen blir högre. För sanningen är ju att jag vill nå ut. Jag tycker den här historien, som delvis är baserad på en verklig händelse, är värd det.

Lite annat om mig: Jag älskar, förstås, att läsa – om något är överrepresenterat i min bokhylla är det amerikanska författare. Curtis Sittenfeld, Chuck Palahniuk och Bret Easton Ellis tillhör favoritförfattarna, och några av mina favoritböcker är ”Revolutionary Road” av Richard Yates, ”Blonde” av Joyce Carol Oates, ”Dödssynden” av Harper Lee, ”Den mörka materian”-trilogin av Philip Pullman och ”Vägen” av Cormac McCarthy.

Jag älskar också tv-serier, som jag helst slukar en dvd-box i taget – återigen är temat amerikanskt, och några av favoritserierna är ”Mad men”, ”Six feet under”, ”Battlestar Galactica”, ”Buffy the vampire slayer”, ”Pantertanter”, ”Sopranos”, ”Ugly Betty” och de första tre säsongerna av ”Grey’s anatomy”.

Är singel sen ett år tillbaka. Född och uppvuxen i en småstad i Bergslagen, flyttade hemifrån som 16-åring. Hatar att träna men gör det ibland för att kunna äta några extra byttor glass.
Min privata blogg kan ni följa HÄR.

Det ska bli otroligt kul att gästblogga här, för andra bokälskare. Särskilt den här månaden när det händer så mycket som passar utmärkt att blogga om på bokcirklar.se. Som bokmässan till exempel, längtar redan.