Jag bor granne med en hackspett!
Och ute öser regnet ner som vanligt i denna sommar 2009. Den sommar då vi väntade på sommaren och den uppenbarligen aldrig kommer.
Jag hade sett fram emot att fortsätta mitt manusknåpande som nu kommit in i en glad och ivrig fas igen, efter en längre uppförsbacke med synopsiskrångel och allmän ångest över storyns flöde.
Och nu har grannen vägg i vägg uppenbarligen börjat det jag gjorde under slutet av juni, nämligen renovera sitt kök.
Jag inser ironiskt nog att jag lyckades pricka in den antagligen enda veckan under hela sommaren som var het och solig med att stanna inomhus och med svetten rinnande efter ryggen, riva och bygga ett kök. Vilken tajming!
Hack hack hack, slit riv, gnäll … jo han river köket och hackar ner kaklet. Inte outhärdligt men väldans nära. Och att fly oväsendet och gå en längre promenad i Slottsskogen eller ta en joggingrunda eller fönstershoppa längs Linnégatan, lockar ju föga. Sjuttio nyanser av grått och ösregn, som vanligt …
Dessutom lånade jag ut mitt enda paraply till yngste sonen som var på äventyr på kulturkalaset häromkvällen. Tror någon av er att paraplyet kom hem igen?

Det får bli en promenad i alla fall. Bägge sönerna är nu så långhåriga att ingen av dom ser något av sin omgivning längre. Dags för ett allvarligt besök hos frisören. Och under tiden knallar jag nog ner till biopalatset och inhandlar några biljetter till Ice Age. Ett gott skratt förlänger ju alltid livet sägs det.
Vad bättre i detta eländes gråväder än att gå på bio? Möjligen att skriva eller läsa! :-D

Läste by the way recension av Håkan Nessers nya i SvD, ”Maskarna på Carmine Street”. Och där höjer man den till skyarna. Läste någon annanstans, var har jag faktiskt glömt nu, att han var trött och vemodig och saknade lust i skrivandet. Och en av skrivarvännerna skrev på facebook att den var usel och varnade oss för att slösa våra surt förvärvade slantar på hans senaste epos.
Man blir ju lockad att gå och köpa på studs! Han är ju både sympatisk och grymt bra. Och ämnet är inte alls långt från mitt ämne i ”Gud som haver” … Och berör gör han uppenbarligen!!

Men nej. Ansning av söner, bio i afton och manus! Jag har ju ett par finfina hörselskydd ;-D

Fånga dagen oavsett väder!
Ingrid