För några dagar sedan, då värmen var som mest påtaglig, träffade jag några specialister på gängbrottslighet. Vi talade om allt från kriminella mc–gäng till de allt mer utbredda och extremt våldsbenägna ungdomsgängen. Någon nämnde ordet generationsskifte. Det fick mig att fundera på vad det egentligen är. Hur skiftar generationer? Jag ser framför mig hur en stor grupp människor samtidigt byts mot en annan (yngre). Fast det är ju konstigt. Istället måste det röra sig om en långsam alltid pågående process. Eller menar man ett givet tillfälle? Förslag någon?

Och tänk så här. Om man blir riktigt, riktigt gammal. Låt säga hundra år. Då har nästan alla människor på jorden ( flera miljarder alltså ) bytts ut när man själv dör, i förhållande till när man själv föddes. Är inte det fascinerande?

Något helt annat. Det har hittills varit omöjligt att få fram fingeravtryck på avfyrade patronhylsor. Men nu har något snille i USA kommit på att om man skickar 2 500 volt genom metallen samtidigt som man strör ett speciellt pulver på den framträder fingeravtrycken. Det spelar ingen roll om patronen har blivit rengjord, upphettad när den avfyrats eller till och med blivit övermålad. Eller hur lång tid det gått.
Cold case, here we come!

.
Vi ses.