Boktorka, och då menar jag inte när man har brist på läsning utan regelrätt torkning av böcker. Varje gång vi flyttar (och det händer rätt ofta) packar vi ner lagom med böcker i flyttlådorna (och fyller på med något lätt ovanpå). För varje flytt blir det fler böcker och fler lådor. Kan man slänga böcker? Knappast. Jag kan inte i alla fall. Man kan skänka bort dem, eller lämna in dem på antikvariat. Men ändå … det blir fler böcker man vill behålla för varje år som går. Men en sommar reducerades bokbeståndet brutalt. I källaren där vi tillfälligt ställt in lådor fulla med böcker blev det fukt och med fukten kom mögel. Vi hade inget val och fick slänga. De som gick att rädda torkade vi ute i solen. Då var vädret soligt och lagom fläktande – riktigt boktorkarväder.

Fredag är Midsommar. Och då önskar jag alla – sol sol sol och sköna fläktar – boktorkarväder!