Så här stod det i en tidning igår: ”Nasa ska skjuta prick på månen. Jo du läste rätt. En rymdprojektil kommer att träffa vår närmsta granne i oktober i år.”

Man kan bara hoppas att det inte slutar som i franske författaren André Maurois SF-bok ”The War Against the Moon” (engelska titlen). Den skrevs 1927.

… 1963 uppfinner en marockansk vetenskapsman en revolutionerande vindackumulator. Världsfred härskar, framtvingad av 5 inflytelserika tidningsbaroner mer kända som PK-diktatorerna. Men kombinationen av världsmedborgarnas totala uttråkning över tillvaron, hoten av massarbetslöshet inom olje- och kolindustrin (pga vindkraften) och de ständiga kontroverserna som råder mellan länderna över de blåsigaste platserna i världen ser ut att driva fram ett nytt krig. Två av PK-baronerna får då idén att istället förena jordens medborgare mot en gemensam yttre fiende. Invånarna på månen! I tidningarna trycks låtsasnyheter om hur påhittade månbor förstör avlägsna byar med sin fruktade dödsstråle. Det hela förlöper över förväntningar. Men så får någon för sig att skjuta tillbaka mot månen och det visar sig att det visst bor nån där, och de är inte sena med att slå tillbaka!

”Den sjunde februari blev städerna Elbeuf, Bristol, Rhode Island och Uppsala brända till aska av månen. En interplanetarisk krigsperiod tog sin början.”

(Darra, Uppsala.)