Och så finns det dagar när inget blir skrivet. Fast man har vigd skrivtid, ensamhet och i huvudet något som väntar på att bli ord.

Jag har en amerikansk bok om hur man blir författare. En DIY-bok (do it yourself). Redan I första kapitlet står det att man inte ska ha dåligt samvete om man tillbringar en hel dag med att surfa på nätet. När en författare surfar på nätet så heter det RESEARCH! Det känns bra att veta.

En typisk dag för ”efterforskningar” kan börja med att jag bildgooglar mina karaktärers namn. Så jag får se hur de ser ut i verkligheten. Det finns n-ä-s-t-a-n alltid nån därute med samma namn och ibland kan man välja mellan fler. I Alba heter en Xavier Roy. Han är liksom ”the bad boy” i historien. En Xavier Roy på nätet bor i Indien och skriver tekniska manualer. Sedan läser han. Förra året läste han 80 böcker, och det var nog ett sisådär år för annars är det ca 120. Han hade trivts på bokcirklar.se! Det har jag däremot svårt att se ”min” Xavier göra. Vete katten om han läser några böcker alls? Men om han gjorde, vilken slags litteratur skulle det då vara? (Nu kommer jag att gå runt och tänka på det hela dagen).

(… och gammalt som gatan … jag klarade 20 minuter igår!)
Nätkultur i sin renaste form:   www.leekspin.com