Häromkvällen träffade jag mina två författarvänner Henrik och Henrik. Henrik (Pettersson) har skrivit Jehåvasjäveln och Henrik (B Nilsson) Den falske vännen. Vi pratade om e-boken. Inte dens vara eller inte vara, för jag är övertygad att den kommit för att stanna, utan när den kommer stort. Jag vet att mångas argument är att man inte kan ta med den till stranden. Det är inte detsamma som att hålla en ”riktig” bok i handen. Den taktila känslan.

Men det riktiga med en bok är väl innehållet?

Att distribuera en e-bok kostar i praktiken nästan ingenting. Det krävs inga tryckkostnader, inget material, inga transporter, den tar aldrig slut. Den är miljövänlig.

Och nu har jag medvetet låtit bli att ta upp fildelningen. Men det går att lösa om man vrider lite in- och ut på sig själv och vågar titta annorlunda på möjligheterna. Jag har svårt att förlika mig med tanken att konsumenterna måste hotas till att lagligt ta del av e-marknaden . För hur de än kommer över det är de alla riktiga läsare, lyssnare och tittare – fans.

Don´t judge a book by its cover.