I dag ska jag laga mat på dagis.
J går på ett föräldrakooperativ där man lagar mat och städar en gång i månaden och jag har turen att aldrig städa, jag lagar bara mat. I höst börjar hon skolan och jag kommer verkligen att sakna de här dagarna, de extremt opraktiska avbrotten då man bara måste släppa allt annat för att stå i ett kök och röra ihop en grön ärtsoppa eller en köttfärssås eller fiskgratäng med något fantasifullt namn inspirerat av barnens hjältar från barn-tv och litteraturvärlden.
Sedan äter man och svarar på frågor om sin barndom, om vad J:s eventuella framtida syskon skulle kunna tänkas heta, om vilken mat man tycker om och inte, om man har haft djur, och sen diskar man, städar.
Jag ska också försöka göra klart en liten intervju med en författare som skrivit den bok som står högst på min läslista just nu.

I övrigt har jag mest av allt velat straffa mig själv hela helgen eftersom jag måste ha råkat radera en text i datorn. Inte en sådan där text som man bara skriver om fritt ur minnet och den blir bättre till och med, utan en som det heter faktaspäckad text.
Dessutom raderade jag all research för jag tänkte att nu är jag klar.
Ja ja. Fuck it.