Pannkakor. Först åt vi ett lass med pannkakor på Café Otto. Barnen placerades med varsin barnbok och jag gjorde mig redo. Hur skulle det bli idag?
Att presentera vad jag har gjort och vad det har gett mig skulle kunna kännas repetitivt och nästan tjatigt, men konstigt nog gör det mycket sällan det. I så fall brukar det mest bero på mig själv – att dagsformen är kass och jag inte vass nog att klä erfarenheterna i spännande nya ord. Idag där på länsbiblioteket i Östersund hade jag en mycket liten, men faktiskt naggande god åhörarskara. Särskilt glad blev jag när jag märkte hur intresset ökade successivt, bäst bevisat av att flera dröjde sig kvar efteråt för att ställa frågor.
Detta är nätverkande i ordets bästa bemärkelse. Bland annat pratade vi om Bokcirklar.se, vilket suveränt redskap det är för fördjupat läsande och vilken möjlighet inte minst för biblioteken. Alla lovade att de skulle gå in här. Ni som liksom jag uppskattar sajten, ni tipsar väl andra?
Det ger alltid mycket att prata på bibliotek, tycker jag, även när uppslutningen är skral. Det är något med dialogen med läsarna. Den dröjer sig kvar och lämnar spår, ibland hela vägen in i mitt manus. Kanske är det ett lite lugnare tempo än annars som bjuder in till mer personlig kontakt. Dessutom blir det gärna nya spännande möten också, precis som jag tyckte att jag fick idag. Och just det, senast jag pratade på ett bibliotek träffade jag Nina Frid.