Imorgon är det Kultur09 i Strängnäs, en lördag fullspäckad med kulturella aktiviteter för alla smaker. Det här är tredje året det anordnas och det verkar bara bli bättre för varje år. Christer Hermansson som bloggade här i mars förra året jobbar säkert stenhårt nu för att få de sista förberedelserna på plats. Jag vill härmed nominera honom till Sveriges roligaste bibliotekarie.
Läs honom, om ni inte redan har gjort det. En passande introduktion är ett besök på Youtube för att lyssna på hans suveräna ”Varför har inte fler bibliotekarier läderbyxor?”.
Kolla här:
http://www.youtube.com/watch?v=q-rV4WZ1TVs

I år ser också mitt program ovanligt spännande ut. Jag ska prata om skrivande i bokhandeln klockan 14.15. Sedan 16.30 och 19.00 guidar jag i bokens spår runt staden med start vid Turistbyrån.
Vill ni ha en introduktion till boken och staden så kan ni kolla in en annan film på Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=7_gZrsnibSE

Det känns rätt lovande, särskilt med tanke hur det var förra året när jag berättade på Multeum som dagens sista punkt om min (fortfarande) ofärdiga bok. Det var en sådan där ljuv försommarkväll, solnedgång över Västerviken, öppna uteserveringar och livemusik. Helt perfekt om man inte skulle försöka väcka intresse med en powerpoint inomhus trehundra meter därifrån.
Men så är det väl alltid. Ibland går det bättre, ibland sämre. Hopplöst är det egentligen aldrig.
Där har vi ett ämne som skulle vara kul att borra djupare i med författarkollegorna: Misslyckade presentationer.
Dels har man förstås sina egna erfarenheter, men så är det kul att höra om skvallret i bokhandeln. Det slår nämligen inte fel. I stort sett varje gång jag har suttit någonstans och signerat berättar personalen om någon skrivande person (gärna känd) som spenderat ett par ödsliga timmar precis där: Jan Guillou, Agneta Sjödin, Thomas Bodström, Per Nuder – bara för att nämna några. Framgång är väl när det är man själv det skvallras om.
Imorgon blir en ny erfarenhet.