En sådan här strålande sommardag ska man nog inte sitta inne och vare sig blogga eller skriva roman, men jag gör båda. Juni är månaden då jag verkligen tänkte bli klar, nämligen…
Ni som har blivit nyfikna på Spåren på bryggan och funderar på om den kan passa som en av årets sommardeckare kan jag tipsa om bokcirkeln som jag förstår snart ska startas här.
Vad jag ska läsa själv  i sommar har jag inte riktigt bestämt. Nu först ska jag bli klar med “The Constant Gardener” av John Le Carré. En historia som utspelar sig i Kenya passande nog.
Ibland får jag en obetvinglig lust att läsa science fiction, av någon anledning gärna råteknisk sådan, som den skriven av Alistair Reynolds eller Ben Bova. Detta trots att jag är humanist ut i fingerspetsarna. Ibland fungerar man på det underligaste vis. Fast min absoluta favorit är Steel Beach av John Varley. Det är SF när det är som allra bäst. När de stora livsfrågorna lyser igenom raderna och den spännande berättelsen ackompanjeras av ens egna funderingar om hur livet och allt det rymmer egentligen hänger ihop.
Jag bugar, tackar och gör sorti. Nu är det snart dags för Kristina Hård, science fiction författare.

Vi ses på Bokcirklar!