Vem läser bloggen nu, sa äldste sonen som ändå är så liten att han borde sova vid det här laget. Släck lampan mamma, ingen annan är vaken, stönade han och tappade ner den senaste utlästa Vargbröder på golvet. Ingen av böckerna i serien har varit lika bra som fyran informerar han oss om, men är alla ändå tillräckligt pirriga för att behöva läsas på mammas kammare. Vilken tur att det finns sådana böcker! Jag skriver vidare i mörkret, helt överväldigad över alla ni som är där ute på sajten och får mig att känna mig så väl till mods. Suveräna svar på gårdagens fråga om den stora mansromanen, jag börjar med att putsa upp min Hemingway för Ray Kluun har jag redan läst och kära nån och allt det där. Fick en förfrågan från en tidning om 3 böcker som har förändrat mitt liv. Gjort mig till feminist kanske, eller bara fått mig att skratta? Ray Kluuns En sorts kärlek fick mig att storgråta när jag inte bävade över all denna lust han hann med att känna, Mörkrädd av Andreas Roman skrämde livet ur mig fastän solen sken, Fjärilen i min hjärna fick mig att vilja samtala med Anders Paulrud fastän han redan dött, I skuggan av Saddam fick mig att fatta mer om Irak, Kris och utveckling av Johan Cullberg fick mig att vilja hoppa över avsnitten om döden för att de kunde väl inte ha med mig att göra, Sång till en fjäril av Maria Küchen fick mig att inse att det är lika djävulskt svårt att vara tonåring som det alltid har varit, The good women of China startade ett lavinartat Kinaintresse, boken om Noice fick mig att sakna Freddie Hansson, Den vidunderliga kärlekens historia gjorde mig allt lite kär i CJ Vallgren men bara Tusen strålande solar gjorde mig till feminist. Den som fick mig att skratta mest var nog High Fidelity av Nick Hornby. Det här inlägget tillför inget mer än några boktips, kanske ska jag följa sonens råd och blogga lite tidigare imorgon. Nu ska jag läsa ut Ramqvists Flickvännen, boken som lär mig en massa saker som jag inte visste att jag ville veta. Men den är sirligt bra, som ett varsamt utskuret träsnitt. Läs den!