Att den fina våren ska förmörkas av pollenallergi. Så många människor som snörvlar och torkar sig om ögonen. Jag nyser, kliar mig i ögonen och är trött. Vet inte om det är av medicinen eller av reaktionerna. Skitsamma, det blir samma effekt. Jag snuvas på den finaste årstiden.
Är frustrerad av att jag inte har skrivit på mitt eget på två veckor. Hinner inte. Allt möjligt annat tar tid, och mest jobbet förstås. Trygghet smakar. Fast härligt med lönen som ramlar in i slutet av varje månad, lättare att betala räkningarna då. Men tiden! Och energin! Och jag blir på dåligt humör när jag inte får skriva. Tänker varje morgon att … IDAG… ska jag skriva. Efter jobbet när jag kommer hem så ska jag sätta mig och knattra och sen mår jag bättre. Men när kvällen kommer är jag trött och alla idéerna är borta.
När jag är sjuttiofem år och tänker tillbaka. Undrar om jag tänker att jag var dum att jag inte slog mig lös tidigare. Men pengarna då?
Hör att teven står på och det handlar om Bonniers. Måste titta! Hinner inte skriva nu!