För ett par veckor scen delade jag författarscen med bl a Alex Schulman. Jag inledde med ett citat från Marcus Birro som han i sin tur hade lånat av någon rockstjärna: “om man inte är pretantiös med det man gör, varför ska man då göra det?”. Det hela var inte enbart, men allt nog och emedan en ögonblinkning till Schulman som häcklat Birro mer än en aning, men den gode Alex tog bollen och sa att “det är skillnad på att var pretantiös och att ha pretantioner”. Jag gillar båda killarna fast på olika sätt och inte alla deras delar, och jag vet inte vad de skulle säga om mig med det här uttrycket men lyssna nu: Jag vill ge även männen en röst i litteraturen! Högtravande va? Men så här är det, jag vill verkligen förstå hur män tänker och känner och jag är suveränt trött på gnällböcker som inte gör något åt saken. Så jag gör mitt eget research, lyssnar just nu på Ulf Lundells Jacks, värmer upp för Klas Östergrens Gangsters som nu har legat till sig ett par, tre år hemma i bokhyllan (vad har inte Jack gjort, underbar 70-tals nostalgi utan klimathot eller ekonomisk ruin?!). Sedan ska jag gå på Oscar Waos korta förunderliga liv för att den fått så fina recensioner men mest för att jag hört så mycket skvaller om denna tydligen helt diviga författare och jag vill se om det har smittat av sig på boken. Här känner jag att det är dags för en klyscha för vem vet vad som kom först, hönan eller ägget? Tur att det inte är påsk längre så vi slipper lägga alla ägg i samma korg. Hörde jag någon vråla godnatt Lina, sov nån gång!