Tack för tipset Pippilin, har inte läst Aidan Chambers böcker om läsandet. Men eftersom du skriver så många oooo:n i otroligt så måste jag göra det.

Mod och fritt fall. Så är det för mig just nu. Jag ångrar att jag hade modet att kasta mig ut och skicka mitt manus till förlag – och nu befinner jag mig i fritt fall. Tänk om det slutar med magplask och jag blir en liten våt fläck på asfalten? En bra titel för en bok förresten, önskar jag hade hittat på det själv, men det har jag inte. Häromdagen på jobbet hade jag ett möte med en biträdande rektor. I det sociala inledningsmåpratet kom det fram att hon hade skrivit två barnböcker. Den första boken minns jag inte vad den heter, men den andra boken heter Mod och fritt fall och titeln etsade sig fast i huvudet på mig.
Alldeles av en slump hittade jag en själsfrände i min närhet. En skrivande människa som var lika frustrerad som jag över att vi har så lite utrymme till skrivande. Så vårt samtal tog en väldig fart ”vilket förlag har du?” och ”när har du tid att skriva?” och ”och ”hur ser ditt omslag ut?” Sen tittade vi på varandras bokomslag på Internet och berömde varandras böcker. Kajsa Gordan heter hon och jag är jättenyfiken på hennes bok. Än så länge är jag döimpad av hennes titel. Den stämmer så bra in på hur jag känner mig. Och att det där fria fallet känns väldigt långt och väldigt hisnande. Ibland tappar jag andan och så undrar jag över hur landningen kommer bli.
Pladask!