Jag har en liten dotter som jag försker lära allt om att vara kvinna, hon skulle kunna trivas alldeles utmärkt på den här sajten. Kommentarerna igår, det var som att vara tillbaka på Blåkulla igen, plötsligt slog det eldgnistor om kvastarna som ven förbi på den svarta natthimlen, häxbrygden kokade i den stora kitteln och hesa skratt studsade mot himlavalvet i underbar samklang. Jag tackar för tips och råd om böcker som jag rent av kan avstå ifrån och ska nu avslöja ett litet knep – böcker som blir alltför pretentiösa men som jag ändå vill ta del av brukar jag lyssna på istället för att läsa. Så gör jag med nämnda Jack, den är på 19 cd-skivor och ibland ser jag till att tappa bort den mellan sätena i bilen för att istället kunna friska upp mig med en Åsa Larsson eller Karin Alvtegen som man inte somnar av. För jag förstår inte heller allt som skrivs av män. Läste med viss behållning Peter Kihlgårds Kicki och Lasse men när en manlig vän förklarade den för mig var det som om vi hade läst skilda böcker. Men det är detta jag vill åt – jag vill få till en manual över det manliga psyket men kanske finns den kanske redan färdig och inbunden mellan fina pärmar? Säg var! Så alla ni underbara män som läser det här, ni som inte har blivit bortskrämda av mina grovkorniga påhopp, skriv och berätta om den stora mansromanen, den som bäst beskriver mannen! Philip Roth säger att indignation är en manlig sjukdom, Hans Koppels Vi i villa drivs av upprorisk hämnd – vilken bok tycker ni bäst påvisar att jag har missförstått alltihopa?