Härliga långfredag. Man behöver inte känna stress för att inte hinna läsa morgontidningen, det finns ändå ingen, det går bra med gårdagens artiklar man inte hann med. Och solen skiner och på radion har det varit Matteuspassionen i flera timmar på morgonen. Promenad med lurarna i öronen och musiken i huvudet och titta på alla villatomter där snödropparna och krokusarna tittar fram. En del har plockat fram sina grillar och ställt fram på altanen, och en del har glömt dom ute hela vintern.

Jag tampas med en ny text som jag försöker få tid till att skriva, men min tillvaro är splittrad mellan jobb, deklarationstider, att min bok kommer ut, kratta i trädgården, läsa böcker, tvätta fönster, plantera om blommor, klappa katten och allt annat som jag vill göra. Men jag försjönk i några sidor jag skrivit och tyckte bara att det var så DÅLIGT. För att återgå till Olof Lagercrantz ”Om konsten att läsa och skriva” där det står så många bra saker ”Jag finner alltid att det finns ord, som kan tas bort utan att meningen förlorar något. Det kan gälla hela satser. Ta på försök bort varannan mening och se vad som händer!”
Det gjorde jag och en förvandling skedde: texten blev bättre. Och jag blev gladare och tänkte att det kanske kan bli någonting i alla fall.
Sen gick jag ut och tittade på snödropparna igen.