Idag är det första april och jag ska försöka vara allvarlig. Till min miljömedvetna vän Ingela som har välkomnat mig till bokcirklar har jag ställt frågan om det finns någon möjlighet alls för oss att rädda världen. Min man säger förvirrat att alla sopor kan eldas upp, även plast men när jag frågar om det inte var den motsatta poängen vi var ute efter glömmer vi båda bort vad det var vi talade om. Utanför har nattens regn tvättat marken ren från bruklös snö, ja något så när åtminstone för vi bor på landet, och solen skiner. Den behöver belysa, upplysa min näsa. Det är nu den börjar, den enkla tiden, den vi muttrande har gjort oss förtjänta av. Ni vet, barn som hänger kvar på skolgårdar för att basketkorgarna äntligen är på plats, utegrillen så att man inte behöver skura fläktgallret lika ofta, bilar som inte ska tvättas stup i kvarten. Bonusdagar för svårslitna vintermänniskor som börjar undra varför man ska dra till fjälls om påsken. Nä, allvarlig blir svårt. Förvisso ska jag skriva en ilsken artikel idag men jag har verkligen inget som upprör mig för stunden. Alla är vi oss själva närmast, den här månaden ska jag få vara er här på bokcirkelbloggen närmast och jag har längtat! Efter er, efter våren, efter min bok som finns tryckt och färdig, efter livet som jag vill äta av i stora tuggor. Nu ska jag köra den större av de mindre till skolan och sedan jobba, jag älskar faktiskt att jobba, vilken tur jag har.