Jag blev uppringd av någon marknadsundersökare som frågade om mina TV-vanor. Konstigt nog tog jag mig tid att svara. Tyckte väl att det var lite roligt, annars brukar jag alltid avfärda telefonförsäljare och marknadsundersökare. Speciellt om dom inleder sina första fraser med Hej Karin och pratar som om vi var riktigt nära vänner.
Så kanske den här personen inte var lika inställsam, minns faktiskt inte riktigt. Men i alla fall så dög inte mina svar. Personen började fråga och när jag svarade så blev intervjuaren alltmer undrande i sitt tonfall mot mig. Och i slutet så sa han att mina svar inte dög. Kanske han inte riktigt sa ordet dög, men så jag uppfattade det  så. Och då svarade jag att ”jaha, det var ju synd men så här tittar jag på tv i alla fall”.
Frågorna gällde när jag som mest tittade och om jag hade några fasta program. Jag svarade att jag varje dag när jag kom hem brukade titta på de tidiga nyheterna och abc-nytt, vid sex och sju. Var satt jag och tittade? I köket svarade jag, fast jag sitter inte utan jag håller på att laga mat på samma gång. Förresten så tittar jag inte heller, utan jag lyssnar. För teven står bakom en piedestal med en stor ormbunke, fortsatte jag. För den stod väl där just då, en av mina manier är nämligen att flytta på möbler, så man kan aldrig vara säker på var saker och ting står i mitt hem. Men just vid det här tillfället hade tydligen den lilla köksteven hamnat bakom en blomma. Utfrågaren blev alldeles tyst, sen så sa han att han nog inte kunde räkna in mina svar, eftersom han måste prata med någon som verkligen tittar på teve.
Jaha, så var det med det. Jag var ingen riktig teve-tittare för honom. Det här hände för några år sen. Nu finns även en teve i vardagsrummet, en platt-tv som man ska ha nuförtiden, och med tillhörande fin ljudanläggning. Ibland kan det hända att jag blir sittandes oförmögen att ta mig upp ur soffan för att jag är för trött eller för att jag är för uttråkad och då somnar jag inom tio minuter. Men om jag är pigg och det är något jag vill se sitter jag sällan ner i soffan eller sköna fåtöljen utan går omkring och donar, kanske betalar någon räkning på datorn, kanske flyttar på någon liten möbel som skulle stå bättre någon annan stans eller kanske vattnar någon planta som ser ledsen ut. Till stor irritation för min omgivning.
Numera betraktar jag mig själv som en tevehörare.