Hur klarade man sig utan reseplaneraren förut? Man satt och väntade många och långa minuter i telefon om man överhuvudtaget kunde ställa sig i telefonkö hos SL. Nu kan man med några enkla knapptryckningar på några snabba sekunder få reda på buss- och tågtider till Västra Skogen eller Långviks brygga på Runmarö eller Solberga skola. Så enkelt och fiffigt. Och så jobbigt och irriterande när internet inte finns tillgängligt eller inte fungerar. Ja, ja, då kan man ju alltid ringa telefonsvaret på SL, men då har man ju så bråttom och så har man glömt numret och det går inte att slå upp för att internet inte fungerar. Då blir man superirriterad och fräser åt sambon eller hustrun, kanske råkar sparka till katten eller hunden av misstag (förstås och väldigt lätt, men i alla fall).
Ja, ja det där händer ju inte mig förstås. Men något annat inträffade igår kväll när sambon och jag var på hemväg från en rolig fest med vin och mat och trevliga människor. Vi åkte tunnelbana och hann precis med bussen. Allt var frid och fröjd tills sambon sjönk ner på sitt säte. ”Helvete, sitsen är alldeles blöt, någon har pissat på sig!” skrek han och for upp som en gummiboll. När jag tittade på sätet bredvid var det en stor mörk fläck och jag kände förskräckt med fingrarna på min egen stol, men den var torr. Det var en kall kväll och promenaden från avstigningshållplatsen och hemmet var klart obehaglig för mitt svärande sällskap i sina blöta jeans. i Äntligen hemma drog han klagande och stönande av sig blöta byxor och kalsonger och ställde sig under duschen för att tvätta av sig det främmande pisset.
Nu kan jag inte låta bli att fundera över vad som finns uppsuget i alla säten på bussar och tunnelbanor. Inför nästa bussfård kanske man ska ta med sig en liten dyna för att lägga på sitsen?