Är det här du?
”Ulrika Lidbo är 34 år och arbetar som reporter på Aftonbladet. Hon har varit elev på Biskops-Arnös författarskola, läst litteraturvetenskap på Uppsala universitet och utbildat sig till journalist. Decembergatans hungriga andar är hennes debut som författare.”
Är du månne en ny gästbloggare?

… skrev Mattiaz M på min sida den 26 februari.
Och det stämmer, Mattiaz. Jag är ombedd att blogga här på Bokcirklar.se under hela mars. Vilket jag tänker göra efter bästa förmåga.

Inte sällan när jag läst något en författare skrivit på en blogg eller sajt, har jag konstaterat: bah! Inte bättre än så? Det är ostrukturerat, internt eller bara konstigt. Handlar om vad de odlar i trädgården eller någon skum dröm.
Men då tänker jag så klart inte alls på att samme författare förmodligen skriver på helt andra saker parallellt som tar tid och kraft. Att han eller hon har blivit ombedd att skriva VARJE DAG (det är inget krav, men vore roligt…). Att han eller hon har ett LIV med barn och ångest och sopsortering och ja, ni vet ju själva.
Så till er som läser mina inlägg och konstaterar: bah! säger jag som krönikören Bengt Ohlsson i DN: Gör det själv då, om ni tror det är så himla lätt.
Nej, det säger jag ju inte.
Jag säger: Tack för att ni har överseende med mina små försök att i offentlighetens ljus göra världen något begripligare för mig själv.

Så. Efter tusen ursäkter och en nervös upptakt är jag redo att börja: Hej!