Kom precis hem från TV4 och ”Efter tio”, där jag pratade om min roman ”Din heder” som släpps den här veckan. Jag medverkade tillsammans med min svåger Murat. Det kändes som att vi hade ett fint samtal och att Malou ställde bra frågor, och det är ju tyvärr inget man kan räkna med i Tv-sammanhang.

Men nu är jag alltså hemma igen. Solen har dragit någon annanstans. SNÖ! Vad fan är det här, kan man ju inte låta bli att tänka.

Läste ut ”Farväl till Berlin” igår, innan jag skulle sova.  Nu vet jag i vanlig ordning inte vilken av alla fantastiska böcker jag ska välja. Men det lutar åt Bukowskis ”Min oskuld och pearl Harbor.”

Ska försöka skriva idag också. Är lite uppe i varv. Hade planerat att ta en lång promenad, men vid närmare eftertanke så tror jag att jag skiter i det. Det här vädret ska inte få någon möjlighet att komma åt mig.

I lördagskväll firade jag Newroz (kurdisk nyårsafton) i Solnahallen med släkt, vänner och tusentals andra kurder. Det var mycket spännande alltsammans.

Städade förrådet igår. Det var lite som att rota i Bamses farmors gamla vind. Hittade så mycket som jag för länge sedan glömt bort: Tidningsutklipp, kärleksbrev, autografer, fotografier. Jag fastnade med blicken och tankarna i ett par kartonger och blev sedan sittande så i ett par timmar tills jag insåg att det inte skulle bli någon ordning med det tillvägagångssättet.