Hej alla,

 

Det har varit en ära att få blogga här på bokcirklar. Jag önskar att jag hade hunnit skriva oftare. Men jag har en gravid fru, och min andra roman har precis släppts, och jag har en son som jag vill vara så mycket med som möjligt. Samtidigt försöker jag skriva klart ett manus som jag ska lämna in till sommaren.

Och till er som undrar; Ja, min fru är kurd och vi har självklart diskuterat hederskulturen mycket. Min kurdiska familj och jag pratar också ofta om hedersproblematiken. Det är bara Gudrun Schyman som inte ville koppla hedersproblematiken till någon kultur.

Många av de kvinnor som jag har träffat från de länder som hedersproblematiken berör, och som har rymt från sina familjer, har varit mycket besvikna på Schyman för detta. De säger att det är sådana som hon som gör att lärare och socionomer har varit helt oförstående när de har försökt berätta för dem om sin kultur.

Hade ni hört dessa historier skulle ni förmodligen också vara upprörda.

Idag ringde en kvinna från ”Varken hora eller kuvad” och bad mig spela på en tillställning om ett par veckor. Jag blev väldigt glad för det. Jag har redan börjat öva : )

All min kärlek

Martin Svensson