Ska börja läsa något nytt. Vilken av följande titlar ska jag välja?

 

”En döds memoarer” av Hjalmar Bergman

”Den galopperande svensken” av Sture Dahlström

Sista delen av ”På spaning efter den tid som flytt” av Marcel Proust

”Mitt rätta jag” av Pernilla glaser

”Att resa sig upp och gå” av Slas

”Nattvakt” av Kit Whitfeild

”Människohamn” av John Ajvide Lindqvist

”En dåres försvarstal” av Strindberg.

 

Det är upp till er.

 

 

Är det förresten någon som har läst Carl – Johan Wallgrens senaste?

 

Och nu följer några lästips:

 

”Columbus” av Leif Eriksson

”Snö” av Orhan Pamuk

”Balladen om det sorgsna Kaféet” av Carson McCullers

”Vägen” av Cormac McCarthy

”Jag tänker ofta på Celine” av Sture Dahlström.

 

Pratade just med en trevlig kvinna från TV4. Ska vara med i Malous program ”efter tio”.

Det blir både spännande och nervöst.

Sitter i min klädkammare. Det är där allt händer. Helt skruvade prylar har satt igång bakom mina ögon i den här skrubben. Det är liv och död och kärlek och ilska och sorg. En del styr jag över och en del har jag överhuvudtaget inte med att göra. Och en del av allt detta har jag inte ens lust att lägga mig i.

Ska se på KG Bergström ikväll. Jag tror i varje fall att det är ikväll som han bidrar med sitt. Han är på något sätt den sista i sitt slag. När jag och alla andra sjuttiotalist män kommer upp i hans ålder kommer vi att vara andra slags gubbar. Jag undrar verkligen vilka vi kommer vara. Det är bland annat sådant jag tänker på.  Jag tänker också på andra saker, våren är en sådan sak, eller storslagna utsikter, eller svårsmälta politiska utspel. Men allra mest tänker jag (i alla fall just nu) på att min son vill spela sällskapsspel och att jag borde gå honom till mötes.