Pocketparty hela natten, shit vad skoj. Länge sen jag var ute på stan så sent, men hade faktiskt otroligt roligt.

Pocketshop, en kedja som jag nu har lärt mig finns i Stockholm, Gbg, Malmö och Uppsala + numera också flygplatsen i Berlin, firade 20-årsjubileum med personalfest på Filmhuset. Jag var en av tre inbjudna författare, tillsammans med Mari Jungstedt (som tyvärr inte kunde komma) och Maria Ernestam (som bloggat här på Bokcirklar).

Nu ska jag först deklarera att jag aldrig har varit på en rolig personalfest (jag har aldrig ens varit på en rolig arbetsplats, men det är en lång historia som vi inte ska ta nu). Det blir för det mesta för mycket drickande med därtill hörande “ja shka shäja dej en shak å de e inte föh att ja e full”-dialoger, pinsamheter och skvaller. Och så halvtaskig musik, klumpig dans, gnäll på den tråkiga maten / dåliga chefen / snygga, upptagna ekonomiassistenten som bara dricker ramlösa och messar hem till pojkvännen och inte ens vill “hänga me en shväng på shtan shen, vafan vem tror du att du e, jag shka shäja dej en shak å de INTE föh ja e full” etc etc.

Men. Igår. Personalfest på Pocketshop (ett firmanamn som gjort för personalfester eftersom det inte hörs att man har druckit när man säger att “ja jobbar på Pocketshhhop”, okej nu var det skämtet inte kul längre). Och vilket kul företag alltså. Alla var typ 23 och gjorde egentligen något annat (målade, var redaktörer för poesitidskrifter, doktorerade i astrofysik) och vickade eller jobbade extra i affären. Och var sjukt litteraturintresserade och belästa. Och roliga och pratsamma.

(Obs att inget av detta ska tolkas som reklam för själva företaget Pocketshop, jag har haft jättetrevligt på t ex Akademibokhandeln också, var nere i Skåne och fick pris av dem i december, det är inte det)

Men fasen vilken skoj fest. Och vilken lyx att som författare få träffa dem som säljer (nåja) ens böcker, få prata om den, körde lite uppläsning, snacka om vad de gillar att läsa, deras eget skrivande, vad kunderna köper (du från Pocketshop på centralen i Göteborg, kom ihåg att du LOVA att få Håkan Hellström att köpa min bok nästa gång han kommer in). Fantastiskt skoj, bland mina roligaste upplevelser i författarlivet hittills.

Förstås också kul att prata lite med den mycket trevliga Maria Ernestam, vars bok jag ska läsa på min semester i Indien.

Sen får ni komma loss lite med att svara på min tävling: vilka ska spela huvudrollerna i filmatiseringen av Anthem? Det roligaste förslaget hittills är Andreas Wilson som den osympatiske brudgummen. Svärmor ringde och föreslog Morgan Alling i huvudrollen (bra skådis men lite för gammal). Fler förslag!

Alla hjärtans dag. Mitt hjärta dansar framför tv:n till eftertexterna på Nicke Nyfiken och vattkopporna är nästan borta. Ha en skön dag!