Idag satt jag och gick igenom synopsis till min nästa roman, ni vet det som förlöstes i mitt allra första inlägg här, och tänkte lite hit, lite dit, tänkte runt en liten bit, när det plötsligt slog mig: Jag har förutom Champagneflickan skrivit två andra böcker. En sci-fi-roman som blev grundligt refuserad, och så då den som har antagits av min agent alldeles nyligen, en komedi kring gamla testamentet och de tio budorden. Sci-fi-historien utspelar sig i en teokrati, och huvudpersonen utsätts för ett genetiskt experiment där hon korsas med ett vargliknande djur. Champagneflickan mynnar faktiskt också till viss del ut i ett direkt tilltal till Gud.

Så tittar jag på lilla synopsis som nu har kommit till, och inser att trots att det är en helt annan typ av historia än de två (tre) andra så spelar religionen, folklore och vargen ändå huvudrollerna.

Alltså: Gud, religion och varg. Genomgående.

Undrar vad det betyder?