Ni vet hur det är. Man vaknar, vänder sig om och så ligger hela dagen märkligt nog redan där, bakom en. Idag var en sådan dag. Jag skyller på att jag tvangs köra Göteborg-skåne med en gallskrikande bebis vid min sida. EN KVART hemifrån somnade han. Ja. Det måste vara därför sinnet stöter bort minnet av den här dagen. Oavsett orsak så var den i alla fall helt plötsligt slut utan att jag hunnit komma på något bra att blogga om här. Men det ska det bli ändring på! Imorgon.

Fast helt illitterat har den inte varit, denna försvunna dag. Med mig hem från syrran fick jag:

Söderberg, Doktor Glas
Woolf, Mrs Dalloway
Boye, Kallocain
Golding, Flugornas herre
Austen, Stolthet och fördom
Martinson, Nässlorna blomma
Steinbeck, Möss och människor

Ni vet de där klassikerutgåvorna man fick med Expressen. Hon hade dubletter. Tack syster min!

Nu är ju den stora frågan om bordet bredvid min läsfåtölj klarar mycket mer ansträngning. Sambon brukar kvida lite i dess ställe, när han går förbi och ser min “Att läsa”-hög, så säger han något om hur smala de där benen är och hur det borde ha rasat ihop för längesedan. Och så ger han mig en anklagande blick. Just nu ligger där 26 böcker staplade. Stackars lilla bord. Lite lustigt är att näst underst ligger en bok jag köpte på rean förra året: “Få det gjort! Svart bälte i vardagseffektivitet”  Ja, där ligger den. Näst underst. Sen i våras.

För övrigt har jag lagt märke till Simpsonyran här blad avatarerna, och även jag har ju gjort en. För ganska längesedan faktiskt. Jag beställde till och med hem en kopp med den på och den är numer min “sitta vid datorn länge”-kaffekopp eftersom den är så rymlig. Av någon anledning hamnar bilden längst upp hur jag än gör, så … *pekar uppåt*

Nu ska jag återvända in i “Allt” och vi ses imorgon.