Ikväll kastade jag och min väninna (Fanny i Champagneflickan) av oss vuxenhetens tyngder, ålade oss ur dess allvarliga mantel, och med glitter på kinden och fnitter i själen gick vi (utan några barn) och såg “Disney on Ice – Princess magic”, en konståkningsföreställning. För barn, ja.

Vi satt nästan längst fram och skrek ut trollramsor för att rädda Askungen, pekade för att visa stackars Långben  var slottet han letade efter låg, hukade när de elaka styvsystrarna skvätte vatten på oss och gapskrattade när Trötter somnade mitt på isrinken. Han ÄR ju så sömnig, den stackaren. Han måste vara spädbarnsförälder!

Föreställningen var ett medley av olika Disneyfilmer, på temat prinsessor, och vi brydde oss inte alls om den lite äldre, sure herren som satt i raden framför oss och som hela tiden blängde bak när vi, alldeles mot de konventioner som styr vuxna kvinnors liv, skrålade och skrek och skrattade lika mycket som alla barnen.

Ibland är det skönt att vara åtta igen för en stund.

Vi köpte varsin vacker prinsessmugg med syntetiskt smaksatta isflagor och en prinsessburk med popcorn och hade så roligt så. Vackra klänningar, medryckande musik och roliga karaktärer. Och så många skrattande barn omkring oss, med lysande ögon och sockerspring i benen, att man blev alldeles varm i hjärtat.

En slags sammanfattning av showen ger visserligen vid handen att det är tur för oss flickor att det finns karlar som kan rädda oss när vi sådär dumdristigt tagit emot ett äpple av en främling, eller pillat på en radiostyrd spinnrock, eller för den delen har lovat bort våran röst till en sjöhäxa för kärlekens skull. Ja, då är det tur att det finns karlar som kan styra upp hela det tragiska, återställa ordningen, med en endaste kyss. Hur skulle vi prinsessor annars klara oss?

Jo, jag både märkte och tänkte på det där budskapet, naturligtvis. Men valde (fy mig!) att ignorera det och försvinna in i det barnsliga, det underhållande och det medryckande.

Som sagt: Himmel så skönt det är att få vara åtta år för en stund, då och då!

*valsar nynnande ut i köket och häller té i min fina nya mugg*