Tack för alla kommentarer, jättekul att läsa!  Till er som påpekar mina särskrivningar så kanjagbarabeomursäkt. Som jag förklarade i ett av mina svar och även för Nina när jag blev ombedd att gästblogga, så har jag bott hela mitt vuxna liv i England och har talat, läst och skrivit nästan enbart på engelska under denna tid (till och med när jag är hemma i Sverige eftersom jag oftast har engelsk familj med mig.)  Jag hoppas därför att ni har överseende med mina misstag, tyvärr kommer det nog bli både fler och värre sådana.   (My English, on the other hand, is fabulous.)

Idag sken solen från en klar blå himmel.  Det var en sådan där dag då man är glad bara att leva.  Igår nämnde jag Hampstead där jag bor och ett par av er skrev att ni kände till detta område i London.  Jag är själv ganska nyinflyttad.  Jag blev tvingad hit av min sambo för knappt två år sedan.  Innan dess hade jag bott i Chelsea i andra ändan av storstaden. Det tog mig två veckor att bli förälskad. 

Några anledningar att vara förälskad i Hampstead.

1)   En solig vinter dag som idag kan man promenera i timmar runt små sjöar och ängar och hedar i ett naturområde som börjar runt knuten. 

2)   Det sitter gröna papegojor i träden.

3)   Det finns sju caféer i kvarteret.

4)   Vi har tre lokaltidningar

5)   I vår biograf sitter man i soffor och fåtöljer. Om Du vill blir Du serverad smörgås och kaffe, eller oliver och champagne, choklad eller glass där du sitter och vi har ’live music’ istället för annonser innan filmen börjar.

6)   Om Du bor i Hampstead har Du mycket större chance att överleva Digerdöden.  (Detta är historiskt bevisat.)

7)   Det finns fyra pubar i kvarteret.

8)   Tunnelbanan tar Dig till centrala London på en kvart.

9)   Folk tycker fortfarande att batik är coolt och Helena Bonham Carter och Judy Dench anses chica.

10)   Mer flyktingar från Nazist-tiden välkomnades hit än till något annat område i England.  

Några av de författare som gjort Hampstead till sitt hem: Keats, Shelley, Byron, Wilkie Collins, HG Wells, DH Lawrence, George Orwell, John Le Carré, Doris Lessing.

God Natt