Det har varit mycket jul nu och därtillhörande klappfixande och matlagning (lätt handikappad av stort plåster kring vänster ringfingertopp som vana läsare av min blogg vet varför det sitter där), vilket temporärt har lett till lite lägre tempo i bloggandet. I lördags firade vi jul med min mamma innan vi satte henne på flyget till Basel och min moster. (Janssons frestelse – hennes favorit, och lite skinka på knäckebröd – ja, trots mina tidigare matråd så föll även jag till föga och köpte en liten, liten en.) I går var det min sambos familj som kom på besök. (Rödbetssallad, grönsallad, vegetarisk experimentpaté, patésås på äppelgelé, resterna av Janssonen, rödlökspaj.) Dessutom har vi hunnit med att fira av en kamrat som fyllde år i fredags rätt ordentligt.

Och idag packar vi klapparna och katterna i bilen för att åka upp till Stockholm där vi ska tillbringa julen tillsammans med min far. Ser fram emot att ligga på hans soffa och läsa mig igenom traven av Tove Jansson-böckerna som jag lämpligt nog gav honom i födelsedagspresent för några månader sedan, med just detta i åtanke ;) Kometen kommer klämde jag redan vid mitt förra Stockholmsbesök i början av månaden. De är ganska fina, förlaget Alfabetas nyutgåvor av de fantastiska Muminböckerna. Inte speciellt dyra heller – rekommenderas om ni har sistaminutenångest över julklappar. Passar dessutom såväl vuxna som barn. Yacoubians hus ligger också däruppe och väntar. Arabisk litteratur är inget man är direkt bortskämd med till vardags. Gissningsvis har jag inte läst något från den delen av världen sedan Naguib Mahfouz fick Nobelpriset. Det blir med all säkerhet en mysig vecka. Har börjat åka utför på gamla dar och hoppas på lite kyla och snö så man kan åka upp till Kungsberget en dag.

Pocketlansering stundar under vintern för min egen bok och jag var hyggligt nöjd med texterna i några tidigare blogginlägg så dessa kommer lite omstuvade att finnas med som extramaterial i pocketutgåvan. Sorry att det blir lite omtugg för er som läst det redan här utifall att ni skulle skaffa den. Men återvinning är ju på modet nuförtiden.

Har förresten stockholmarna bland er här kanske något kulturellt att rekommendera som man inte får missa i stan, när man nu faktiskt har tid med annat än förlagsgrejer och bokpromo?

Det fick bli en kortis den här gången – det är sent och ska upp hyggligt tidigt för att kunna köra i dagsljus så stor del av vägen som möjligt. Och när jag nu läser vad jag skrivit kan jag ju tycka att det är lika bra – hade inget vettigt eller viktigt att få ur mig ändå uppenbarligen. Nåja, man kan inte vara på topp alltid. ;)

Kram!
Micke