Tack igen, alla ni som gjort er besväret att svara på mina bloggfrågor. Jag lusläser era kommentarer men jag är sämre på att svara på dem – är på en mindre turné just nu. Har bland annat suttit och jobbat med min vän Erik Petersén .Vi två sliter med en musikal på Grabben i graven bredvid. Vi har arbetat ihop många gånger, bland annat med en julkalender i radion på nittitalet: Jul på Näsbrännan eller Skuggan av en gris. Huvudpersoner ät hustomteparet Smörfrid och Kusbert Luva och tomteflickorna Kanina och Mazarina och en hel drös gnälliga fladdermöss som alla bor i en gammal ödegård. Alla vill mycket gärna ha en egen husbonde och när de får höra att stadsfamiljen som äger den gamla gården tänker fira jul där gör de sitt yttersta för att göra julen trevlig för dem, bland annat med hjälp av den unge släktingen Clint Luva som är trendnisse i stan. En förklädd gris (som inte vill sluta som skinka) smyger runt gården, en vittra bedriver förförelsekonster, mm mm. Denna kalender var mycket populär hos amatörteatergrupper här och där i landet, vi såg en underbar uppsättning på Järfälla Folkets hus härom året. Hela huset var inslaget som ett paket i röda sidenband och det fanns fladdermusbalett och mycket annat. Sånt är underbart att få uppleva. Själva historien finns nu som ljudbok hos Storyside om någon vill höra.
                          Erik har gjort ett par odödliga sånger till den, bland annat en kör där julbordets rätter sjunger olika stämmor (syltan tolkas av en operasångerska…) och flamencoartad Klappvisa som handlar om julklappar. Jag tror jag avslutar med signaturmelodin till den där julkalendern – se den som en allmän hyllning till dig som läsare…

UTAN DEJ
Utan dej är jag en gris utan ho
utan dej  är jag en sparv utan bo
utan dej är jag en askunge utan sko
ja, jag är svans utan ko utan dej!

 Utan dej är jag en deg utan jäst
utan dej, födelsedag utan fest
utan dej är jag en sadel utan häst
ja, jag är öst utan väst utan dej!
   Utan dej är jag en mäktig och ärorik kung
   utan land
   Utan dej är jag en brandbil med stege och slang
   utan brand
   Utan dej är jag en blodtörstig farlig vampyr
   utan tand
   Ja, jag är hav utan strand utan dej!

 Utan dej är jag kanon utan krut
utan dej är jag en bok utan slut
utan dej är jag en stjärngosse utan strut
jag är trumpet utan tut utan dej!

 Ur ”Skuggan av en gris”, radions julkalender 1993
Musik Erik Petersén, text Katarina Mazetti