Förbaskat också, nu försvann mitt sista inlägg i denna blogg ut i cyberrymden! Kanske är det december månads gästbloggare som otåligt hostar i farstun? Ja, ja, jag ska sluta, bara några sista ord:
                 Tack för alla intressanta kommentarer och tips – den här månaden har jag inte ens hunnit med den meningslösa gamla favoritsysslan att lägga patiensen Kungen på datorn! Och jag önskar att jag hade haft tillgång till kloka läsvänner när jag var tolv år och smitit in på Karlskrona stadsbiblioteks vuxenavdelning och börjat låna böcker på ett förfalskat leg. Jag begrep ju knappt hälften av vad jag fick tag i. Jag läste till exempel Hemingways “Och solen har sin gång”, fattade aldrig att hjälten blivit impotent på grund av en krigsskada och att hans älskade lady Brett behövde en man i sin säng. “Vilka fåniga människor!” tänkte jag irriterat. “Varför gifter dom sej inte bara? Ska aldrig mera läsa något av den där idioten Hemingway…”
                  Poesi begrep jag mej över huvud taget inte på. Varför kan dom inte bara säja allting rakt fram?
                  Men av någon anledning tragglade jag mej igenom Romain Rollands “Jean Cristophe” i tretton tjocka band…Ja, nog hade jag behövt läsvänner att diskutera med. Ingen i min klass ville snacka om Jean Cristophe.
                  Så det är verkligen bra att ni finns. Jag kommer väl att dyka upp på sajten då och då och skriva och kommentera lite, annars kan ni träffa mej på hemsidan <www.mazetti.info> Den är gravt misskött just nu för jag har inte kunnat ta itu med den sedan i våras då vår älskade hund Mårran dog i diabetes. Hon finns alltså numera bara där, och jag vill inte utplåna henne. Men jag ska ta itu med alltihop nästa vecka. Och där finns en gästsida som jag lusläser även om jag inte alltid (dvs nästan aldrig) svarar.
                  Nu ska jag ta itu med musik + litteratur. Bildar med jämna mellanrum spontana författarband, som detta med Tomas Tidholm på klarinett (lika lysande musiker som poet), se bild nedan. I morgon startas den tillfälliga combon Blandat Blod med mej på dragspel (mest folkmusik), poeten Niklas Törnlund på sexsträngad gitarr (han är en jävel på flamenco) och f d punkaren och historikern Bengt Liljegren (Hitler-biografi) på 12-strängad. Ska bli intressant att se hur vi får ihop dessa genrer…
Ha det så bra så länge, och god jul!