Hej vänner!

Jag är en skönlitterär debutant som nu ska få blogga här i en hel månad, spännande och roligt för mig!

I alla fall heter det i bokannonseringen till min bok ”Du ska vara spännande och varm” att jag debuterar skönlitterärt. Men det är ju inte sant. Jag debuterade på 1980-talet med min första bilderbok för barn och har sen gjort ganska många. Dom är skönlitterära mestadels. Nu kan man få höra en bekant säga: ”Vad kul att du har gjort en bok!”

Jag tycker det är jättekul att ha gjort en bok, det tycker jag alltid. När det gäller bilderböckerna tänker jag att dom kan läsas av både barn och vuxna, nu hittade jag en historia vars referenser, både i komik och allvar, faktiskt endast lämpar sig för vuxna. Min bok handlar om Fruensamhemma på internetdejting. Hon är medelålders, fast dom upplevelser hon får känns nog igen av alla åldrar, sökandet efter kärleken skiljer sig inte. Såklart att vissa saker är annorlunda, såsom att hon är i en ålder när många har vuxna barn, det är inte familjebildandet som hägrar. Utan här gäller det resor och golf förstår man av önskemålen. Jag har inte skrivit en självbiografi men ingen som läser min bok kommer att tvivla på att jag varit därute själv och fått spännande och mysko upplevelser.

Några funderingar kring nätdejtingen kanske jag vill skriva här, såsom detta med att lägga sitt foto på nätet och något om kodnamn. Några tankar om skillnaden privat/personligt. Och så tänkte jag ge en allroundbild av mig själv med några självporträtt – bild är nämligen mycket viktigt för mig och ingår som en stor del i även denna bok.

Återkommer!

Anna

P.S. Jovisst, Pippilin, barnboksförfattaren som sagt! Hoppas den enda. Med detta namn alltså.