MIN VÄCKARKLOCKA OCH JAG

Egentligen är det ingen sann bild av mig, väckarklockan har inte så stor betydelse. En gång i tiden när jag jobbade som läkarsekreterare hade den enorm betydelse. Men en av frilanstillvarons goda sidor (mycket besvärliga sidor finns ju också) är faktiskt att man får vakna av sig själv. Det sker för mig alltid exakt halvåtta.

Tack för fint välkomnande! Kul med barnboksintresse! Min ingång till barnböckerna var i första hand bildskapandet, det är mestadels bilderböcker jag gjort. Såklart jag vill skriva om barnböcker här, jag kommer till det senare och kanske jag kan tipsa om bra titlar. Eftersom jag likt sandstekeln (återkommer till den också) endast kan följa ett bestämt mönster börjar jag med lite tankar kring dejtingboken.

I min nya bok har jag en massa porträtt. Dom har jag tecknat och målat, eller gjort i Photoshop. När man är ute på nätdejting tjatas det om att lägga ut foton, sajterna påstår att svarsfrekvensen ökar med 15 % minst. Ja det beror väl på hur man ser ut? Det är förbjudet att sätta in foton där man är avklädd, eller föreställande bitar av kroppsdelar, det ska vara porträtt framifrån och det ska godkännas av sajten. Inne på sin egen sida kan man lägga flera foton och där är uppenbarligen inte lika stor koll. Där kan man hitta en man med total bröstfixering, allehanda bilder föreställande svällande bröst i olika positioner. Eller en som gillar att fota vackra landskap eller har fem foton på sin hund. Och härav kan man ju åtminstone ana intresseinriktningar, vilket man inte kan av endast ett porträttfoto.

Ett porträttfoto kan vara totalt missvisande. Jag hatar själv att bli fotad, stirrar stelt om en kamera närmar sig på kalas, ler varmt, lättad, när det är avklarat.
     Några lägger ut foton på sig själva från ungdomen, fast dom fyllt 55, det blir ju en chock när man ses. Men även om fotot är färskt kan det vara något lurt med det hela och man får en chock när man ses. Några stödjer hakan i handen, döljande en dubbelhaka kan man misstänka? Några försöker dölja hela sig genom att sitta i skugga eller hitta någon lite döljande vinkel. Bästa profilen, kanske lite snett uppifrån, scarf nonchalant draperad. Man kan ta lite champagne samtidigt för att få rosiga kinder. Le till varje pris.

Återkommer!
Anna