Himlen byter i Hallsberg, går från grått till blått och tåget blir för varmt. 
I förrgår skulle jag åka från Göteborg, det var kväll och bara regn, det var jäkt och hej och hå, jag var inte i kontroll, jag ville ha en egen måne. Jag behövde jobba och lät allt underklasskomplex vara tyst. Jag bokade en 1 klass-biljett. Såg "695 kronor" på skärmen och tryckte med borgerlig finess på "OK". För detta fick jag en plats utan strömuttag, en konduktör som inte kunde erbjuda strömuttag på annan plats, ett defekt säte och buss från Laxå. Det var mitt alternativ, min enda möjlighet, hur backslickad jag än velat bli, det fanns inga högre nivåer, detta var peaken, det högsta man kunde nå. Om jag så tagit nummerlapp, stilat fram till disken, kavlat plånboken över faneret och sagt "take all you want", det hade inte hjälpt, jag hade inte fått något mer, jag befann mig i den absoluta förstaklassen. Ville jag åka tåg från Göteborg till Karlstad, då var detta lyxens lyx. 
Jag önskar finna ett sätt att klaga på det här utan att dofta slips, kavaj och underhudsfett. 
Det verkar inte gå. 
Men jag behövde verkligen ett strömuttag. 
Och nu ska vi se hur Linköping ser ut.