I natt har jag drömt om slitna, anglosaxiska parhus. Detta efter min sena kvällsläsnig och avslutning av Margaret Atwoods novellsamling Moral Disorder (Leva i synd och andra berättelser). Rekommederar, kanske inte i första hand just den novellsamlingen, men egentligen det mesta av Atwood; noveller, essäer och romaner.

Min novelljakt för den finska damtidningen fortsätter … Efter att jag valt min "Månadens novell" och skrivit min fantastiska motivering fick jag veta att att det finns en begränsining på åtta sidor för Månadens novell.
Och novellen jag valt var visst över tio sidor lång.
Nå, bättre sent än aldrig. Jag jagar vidare. På nytt.

Roligt med noveller. Trist med tidspress. Men å andra sidan, ett tips för den som har tidspress: Noveller under åtta sidor hinner man alltid läsa!

Fortsätter med Franz Kafkas noveller. Ska bli spännande att se vad jag drömmer om efter dem …