Noveller, teater & måsskit. Saker jag tänker på just nu.

Jag har nyss  kommit hem från en liten teaterfestival i Hangö, på finländska västkusten. Sekelskiftesvillor, havsvindar, & kurortskänsla, blandat med temporära festivalscener, sämre och bättre föreställningar & sena kväller, nätter eller morgnar.
Påsar under ögonen, händer luktar vin. Måsskit på kjolen.

Tänker på noveller, jag läser nog för lite noveller. Egentligen tycker jag hemskt mycket om noveller så varför?
Lästips mottages med glädje! Mer noveller nu!

Förra veckan blev jag tillfrågad om jag kunde välja en novell för en finsk damtidning, vilken novell som helst, samt skriva en motivering till mitt val som sedan skulle publiceras tillsammans med den valda novellen. Det lät roligt, tyckte jag, och tackade ja.
Mer noveller i livet, det är bra.
Tack för påminnelsen kära glansiga veckotidning, kom plötsligt ihåg någonting viktigt, som jag alldeles glömt.

Och så köksrealism:
Jag måste komma ihåg att tvätta den där kjolen. Alldeles nyss var den ren och nytvättad.
Måsar är lömska och missunnsamma väsen.