Om en kvart går bussen från Svalöv som ska ta mej till en läsning i Lund. Poeternas Estrad heter de, ordnas av den litterära studentföreningen/tidningen Ordkonst. Jag är en aning nervös. Jag är ju inte så mycket till varken poet eller estradör. Jag har funderat på att skaffa mej en hatt och käpp och grejer. Kanske förbereda ett litet varieténummer. Fast det skulle troligen inte göra någon skillnad – den andra akten av kvällen är en estradpoet. Jag har inte mycket att sätta upp mot sådan konkurrens. Men men. Jag får fika och tidningar och efteråt ska jag dricka öl med vänner av högsta kvalitet. Sämre sätt att spendera en kväll har man ju haft.

För övrigt fick jag mitt livs första beundrarbrev per post igår. Det var kul tills jag upptäckt att han inte ens läst boken utan mest verkade peppa på min ljusa hårkulör och snygga örhängen. Ack, allt är blott yta i den här världen.