Bland mina vänner är mitt offentliga kulturtantshat (http://stockholm.city.se/noje/2008/04/11/Hon_ar_ingen_kulturkofta/) ett stående skämt, nästan i samma klass som den där historien om hur jag i sömnen med klar och tydlig stämma deklarerade "ÅH, Amanda Svensson, du är så het! Ibland ångrar jag mina hårde ord. Till exmepel fick jag en fötjusande Gudrun Sjödén-väska på min releasefest. Förslagsvis får jag bära den i utlandet, för att inte tappa huvudet. Ett annat slags tillfälle dåjag gladeligen skulle hoppa in i ett par Marimekko-mjukisar och glatt drejandes utbrista LEVE LIVET! är dagar som denna.

Solen har lyst över Malmö. Jag spederade morgonen på ett asfalterat tak utan byxor men med frukost och fräknar. Doften av svett var tung och ljuvlig. Därefter travade jag glatt runt i Malmö, visslandes på en och annan visa. Ikväll ska jag klä upp mej och gå på Teatern. Vad ska man säja? Kulturkoftan åker på vare sej man vill det eller ej.

Och gällande palten: Det var en himmelsk upplevelse. För den intresserade kan jag rekommendera Paltakademien (www.paltakademien.se), med tunga naman som Maud Adams och Carl-Jan Granqvist i spetsen.